Over Ons

Quality Creations International is distributeur van verschillende merken veiligheidsproducten waarbij de nadruk op rookmelders ligt. Voor de Benelux zijn wij de exclusieve distributeur van dit vernieuwende merk van kwaliteitsproducten. De nieuwe serie melders van Cavius is sinds 2017 in Nederland verkrijgbaar.

Cavius, prachtige producten met een uitstekende kwaliteit voor een goede prijs.

Wij zijn CAVIUS

Welkom in de wereld van CAVIUS. Sinds 2004 hebben zij de wereld van melders en het beschermen van huizen geïnspireerd en levens gered.

In 2004 besloot CEO en oprichter Glenn Højmose zijn ontwerpcarrière achter zich te laten om een lang gekoesterde droom achterna te gaan. Het eerste product van CAVIUS, het ‘Travel Alarm’ kwam in 2007 op de markt. Dit alarm bevatte een bewegingssensor en rookdetectie.

Dit alarm kreeg wereldwijd bekendheid en won de prestigieuze Red Dot Award.

In 2010 introduceerden we ’s Werelds Kleinste foto-elektrische rookmelder. Deze nieuwe rookmelder was uniek door het door de EN goedgekeurde microdesign en speciale functies.

Nu introduceert CAVIUS een complete reeks aan rook-, hitte-, overstromings- en CO-alarmen, die allemaal draadloos communiceren. Deze nieuwe reeks brengt je ongeëvenaarde systeemcommunicatie tussen draadloze, op batterijen werkende alarmen en op netspanning aangesloten alarmen.

Het unieke Deense ontwerp, gecombineerd met een professioneel O&O team in de VK, biedt de meest geavanceerde alarmen. Welkom in onze wereld – de wereld van CAVIUS.

GLENN HØJMOSE – CEO

Uitvinder en oprichter van CAVIUS Aps.
Glenn is van eind 1968.
Hij komt van een werkende metselaar familie.

Nadat hij in 1986 een vrachtwagenmonteur was geworden, werd Glenns drang om uit te vinden groter. In 1995 begon hij op de ‘School of Architecture’ in Aarhaus, Denemarken.

Na het volbrengen van deze school, in de ‘Industrial Design’ afdeling, ging Glenn erop uit om de wereld te veroveren met zijn ideeën.
Helaas resulteerden alle ideeën in werk in industrieel ontwerpen, en niet in producten.

In 2004 besloot Glenn een idee te nemen en daarmee door te gaan, alleen.

Drie jaar later was het Travel Alarm geboren. De lange ontwikkelingsperiode was voornamelijk te wijden aan de rookkamer.
Tegelijk met het Travel Alarm kwam het idee om een klein rookalarm te creëren, in plaats van de lelijke, grote alarmen die overal hangen.

In 2008 was het CAVIUS 5 jaar, 44mm Smoke Alarm klaar.
In 2010 schiep Glenn CAVIUS Aps in het prachtige Silkeborg, Denemarken.

MORTEN LARSEN – TECHNISCH DIRECTEUR

Geboren in 1959 in een timmermansfamilie.
Hij veranderde de familietraditie van werken met hout, door af te studeren als plaatwerkmonteur in 1980.

Na het afstuderen werkte Morten vooral aan het installeren van ventilatiesystemen, maar verhuisde in 1982-83 naar Canada, waar hij bakkersovens ging maken.

Hij zocht nieuwe ervaringen en in 1988 studeerde hij af als machinetechnicus. Hij ging in 1989 bij de Deense speelgoedfabrikant LEGO werken.

De belangrijkste verantwoordelijkheden voor Mortens waren hier: goedkeuren van nieuw injectiegereedschap, opstellen en onderhouden van specificaties, ad hoc probleemoplossing en kwaliteitscontrole – vooral met de fabriek in Zwitserland.

Vanaf 1999 werkte hij vooral met China in het ontwikkelen van nieuwe producten voor LEGO met de grote Chinese speelgoedfabrikanten.

In 2003/2004 vertrok hij met de familie naar Hong Kong om de ontwikkeling en productie van LEGO Clikits, DUPLO en andere producten te leiden.

In 2006 zette Morten zijn eigen consultancybedrijf op met als specialiteit het produceren in China. Nadat hij in 2007 Glenn ontmoette, werd hij verder betrokken bij het produceren en de ontwikkeling van de CAVIUS producten. Sinds 2010 heeft Morten het grootste deel van de tijd als consultant bij CAVIUS gewerkt en in 2013 werd hij de technisch directeur van CAVIUS.
Marten leidt nu het team van ingenieurs en productmanagers in China en werkt nauw samen met AWT aan de ontwikkeling van spannende, nieuwe producten voor CAVIUS.